Dupa șase saptamâni fara carne azi am decis ca e momentul sa iau o pauza. Drept pentru care m-am hotărât sa mănânc un burger. Si pentru ca nu agreez variantele gen Mc Donalds am zis ca trebuie sa il fac eu. Experiența mea in bucătărie e limitată si vine de acum vreo 20 de ani.
Asa ca pun mana pe dl Google sa caut ceva care sa fie pe gustul meu. O mulțime de rețete de zici ca burgerii sunt sport național.
Ok. M-am gândit ca trebuie sa il fac altfel decât ceilalți asa ca am purces la treaba.
Combinatia dintre 500 grame de carne de vita si 200 de grame de cotlet de porc a reprezentat baza. Si m-am jucat cu compozitia. In afara de clasicele gen ceapa, usturoi, pătrunjel, pesmet, sare si piper am mai pus soia, mustar, boia iute, ardei iute pisat, morcov, tobasco, bere, oregano, busuioc si semințe. De susan, de dovleac, de floarea soarelui.
Am lăsat carnea sa stea dupa ce am luat-o la amestecat vreo 3 ore. In frigider. Acoperită.
Si am trecut la partea cu datul formei si cu pusul pe grătar. L-am uns cu un strop de ulei pentru ca urăsc sa se prindă carnea de el.
Aici deja e chestie de gust. Mie imi place carnea mai uscata asa ca au stat pe grătar vreo 15 minute. In ultimele doua minute am venit si cu niște halloumi peste carne ca sa se întrepătrunda gusturile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu